Flanco: Insolventa nu afecteaza aproape deloc vanzarile

Postat la 15 iunie 2010 21 afişări

Pentru o companie, insolventa influenteaza cu cel mult 5% cifra de afaceri a unui retailer, in conditiile in care clientii se asteapta la o reducere a preturilor din magazinele companiei intrate in insolventa, conform unui studiu de piata realizat de Flanco.

Peste 80% dintre cei 2.300 de consumatorii care au participat la studiul realizat de compania de cercetare de piata Mednet pentru Flanco, al treilea cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice si IT din piata, aflat in prezent in insolventa, au auzit despre acest procedei, dar numai 20% dintre respondenti cunosc vreo companie in aceasta situatie.

Doar 10% dintre consumatori sustin ca nu ar cumpara produsele comercializate de companii aflate in insolventa, ceilalti fiind interesati tocmai pentru ca se asteapta ca preturile vor fi mai scazute in cazul unui comerciant care incearca sa-si puna afacerea inapoi pe picioare.

"Punand cap la cap toate datele din studiu am ajuns la concluzia ca insolventa afecteaza cu maxim 5% cifra de afaceri a companiei. Declansarea procesului de insolventa in decembrie 2009 a compromis vanzarile numai pe termen scurt si, dupa cum am anuntat deja, in martie 2010 am reusit sa recuperam cota de piata pana la nivelul lui ianuarie 2009," a declarat Adrian Olteanu, directorul executiv al Flanco, retailer care detine in prezent 70 de magazine intinse pe o suprafata de 35.000 de metri patrati si care estimeaza iesirea din insolventa in luna septembrie a acestui an.

"Insolventa reprezinta o provocare in primul rand pentru creditorii companiei si pentru angajatii care au ramas in urma restructurarilor, impactul direct in randul clientilor fiind unul extrem de limitat", constata Olteanu. Astfel, compania a regandit strategia asa incat sa ofere clientilor diferite avantaje si servicii suplimentare, precum posibilitatea de returnare a cumparaturilor in termen de 31 de zile, transport gratuit sau o reducere de 25% pentru clientii care spun corect cine va fi noua Campioana Mondiala.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
Flanco,
vanzari,
insolventa
/actualitate/afaceri/flanco-insolventa-nu-afecteaza-aproape-deloc-vanzarile-6421820
6421820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.