Fitch a revizuit si perspectiva ratingurilor a patru banci romanesti

Postat la 01 februarie 2008 1 afişăre

Dupa ce a scazut ieri perspectiva ratingului Romaniei, de la "stabil" la "negativ", agentia Fitch Ratings a luat aceeasi masura si in privinta perspectivelor calificativelor acordate institutiilor romanesti de credit Banca Comerciala Romana (BCR), BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost si UniCredit Tiriac, de la "stabil" la "negativ".

Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingurilor, dar a reafirmat calificativele celor patru banci pentru datoriile pe termen lung, la "A minus", a anuntat astazi institutia.

Retrogradarea perspectivei ratingului Romaniei a fost provocata, potrivit Fitch, in special de cresterea deficitului de cont curent, estimat la peste 13% din PIB la nivelul anului trecut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fitch-a-revizuit-si-perspectiva-ratingurilor-a-patru-banci-romanesti-2359942
2359942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.