Firmele afectate de "criza castraveţilor" din primăvară vor fi despăgubite până la 15 octombrie

Postat la 08 septembrie 2011 29 afişări

După criza din primăvară cauzată de epidemia E.coli din Europa, Comisia Europeană a aprobat acordarea de despăgubiri de 100% pentru producătorii de legume afectaţi, în special pentru cultivatorii de castraveţi şi roşii, suma alocată pentru România fiind de 3.745.035 euro.

Suma este asigurată din fonduri europene de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar banii vor fi plătiţi până la 15 octombrie prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a anunţat ministrul de resort, Valeriu Tabără.

Destinatarii sunt "o asociaţie care este recunoscută în plan naţional şi alţi şase producători privaţi. Aceştia sunt cei care s-au înregistrat la MADR, la APIA şi îndeplinesc toate condiţiile pentru a fi despăgubiţi", a spus Tabără, precizând că suma este mult mai mică decât cea de 9 milioane de euro estimată iniţial, întrucât vânzările de castraveţi şi roşii şi-au revenit rapid.

Comisia Europeană a suplimentat, în schimb, fondul total de compensaţii pentru agricultorii europeni afectaţi de criză, de la 210 milioane de euro la 227 de milioane de euro.

"Comisia Europeană, cu implicarea directă a comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a rezolvat într-o perioadă relativ scurtă de timp suma alocată pentru a asigura despăgubirile de sută la sută pentru ţările membre afectate şi fermierii afectaţi", a precizat ministrul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/firmele-afectate-de-criza-castravetilor-din-primavara-vor-fi-despagubite-pana-la-15-octombrie-8712770
8712770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.