Fara FMI, cursul ar fi fost de 6 lei/€, adica ar fi urcat cu 67%

Postat la 11 decembrie 2009 14 afişări

Un astfel de curs ar fi echivalat cu dezastrul: ratele la creditele in valuta ar fi devenit imposibil de platit, inflatia ar fi explodat prin scumpirea importurilor si a facturilor la utilitati

Daca nu ar fi imprumutat cele 12 miliarde de euro de la FMI in primavara, romanii ar fi trebuit sa faca fata unui curs de pana la 6 lei pentru un euro, sustin oficialii BNR. Practic, lipsa acordului ar fi insemnat o depreciere de pana la 67% pentru leu, de la un nivel de 3,6 lei/euro in toamna anului trecut. O astfel de depreciere ar fi facut aproape imposibila plata ratelor la creditele in valuta si ar fi scumpit toate produsele de import sau calculate in euro cu pana la 67%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
BNR,
cursul valutar,
bani,
criza
/actualitate/afaceri/fara-fmi-cursul-ar-fi-fost-de-6-lei-adica-ar-fi-urcat-cu-67-5172136
5172136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.