EuroMetropola: Chiriile rezidentiale au scazut cu 20%

Postat la 02 martie 2009 19 afişări

Reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola afirma ca majoritatea chiriilor practicate pe segmentul rezidential au scazut cu 15% - 20%, existand si cazuri in care scaderea a fost si mai mare

"Cum majoritatea chiriilor au suferit ajustari de 15-20%, locatarii se simt indreptatiti sa-i ceara proprietarului sa regandeasca pretul si pentru ei sau, in unele cazuri, sa inghete euro la un anumit curs (spre exemplu: 4 lei/1 euro)", sustin reprezentantii companiei imobiliare.

 

Acestia considera ca proprietarii ar putea accepta noile conditii deoarece perioada actuala nu este cea mai buna in ceea ce priveste gasirea rapida a unui chirias solvabil, ceea ce ar putea duce la neinchirierea spatiului. "Al doilea motiv este acela ca acomodarea unui nou chirias ar putea prespune cheltuieli extra pentru proprietar: igienizare spatiului (zugravire, inlocuire diverse), mobilier suplimentar etc”, au adaugat cei de la EuroMetropola.

 

Scaderea chiriilor pe segmentul rezidential vine si in contextul in care oferta s-a diversificat, prin inchirierea proprietatilor care nu au vandute de catre proprietari inainte de inceperea scaderii preturilor. “Preturile chiriilor au scazut in unele cazuri si cu 40%: o vila de lux la Piata Presei Libere se putea inchiria in urma cu paatru luni pentru 2.500 euro/luna, pretul actual fiind de 1.500 euro/luna”, au exemplificat consultantii companiei.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/eurometropola-chiriile-rezidentiale-au-scazut-cu-20-4011566
4011566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.