Equest vinde in pierdere inca un proiect imobiliar local

Postat la 31 decembrie 2009 73 afişări

Compania de investitii imobiliare Equest Balkan Properties (EPB) a vandut un proiect de spatii de birouri si parcare supraterana pe care urmeaza sa il dezvolte in 2010 in Bucuresti. Iesirea companiei din proiect s-a facut in pierdere, ca si in luna august, cand Equest a vandut un centru comercial in Targoviste.

EPB a vandut catre fondul de investitii Hilburg International Limited participatia sa de 75% din compania care urma sa dezvolte proiectul Euro Car Park din Bucuresti. Proiectul va avea o suprafata inchiriabila de birouri de aproximativ 10.000 de metri patrati, urmand sa aiba noua etaje dintre care patru de parcare, cu aproximativ 600 de locuri. Constructia urmeaza a fi inceputa in 2010, compania fiind in stadii avansate de obtinere a finantarii bancare. Termenul estimat de finalizare este primul trimestru din 2011.

Equest Balkan Properties a intrat in proiect in 2007 printr-o tranzactie evaluata la acel moment la 2,75 de milioane de euro. Valoarea tranzactiei cu Hilburg International se ridica la 0,5 milioane de euro la care se adauga 320.000 de euro, reprezentand o garantie pentru cladire asumata de cumparator.

"Da, este o vanzare in pierdere. Pana acum am investit aproximativ 1,5 milioane de euro in proiect. Daca am fi avut finantarea pentru proiect nu am fi vandut. Nu as spune insa ca este o vanzare de tip distressed (vanzarea unui activ care inregistreaza dificultati financiare) ci vanzare de produs non-core", a declarat, pentru BUSINESS Magazin, George Teleman (foto), partener in cadrul EPB.

Compania a anuntat inca de anul trecut ca intentioneaza sa vanda majoritatea proiectelor din Romania, urmand sa se concentreze pe segmentele de spatii comerciale si logistice, cele mai importante fiind Moldova Mall din Iasi si Vitantis Shopping Center din Bucuresti. "Equest si-a pastrat o optiune de a investi in continuare in proiect. Investitia este estimata la 30 de milioane de euro", a mai declarat Teleman. Cumparatorul a fost reprezentat chiar de partenerul local al Equest, acesta urmand sa coordoneze dezvoltarea proiectelui si sa primeasca o participatie minoritara, in functie de rezultatele inregistrare.

Vanzarea Euro Car Park este al doilea exit al Equest dintr-un proiect imobiliar local. Compania a vandut in luna august Modul Shopping Center din Targoviste, unde au spatii inchiriate Praktiker si Tehnomarket. Valoarea tranzactiei a fost de 4,3 milioane de euro, cu 3,7 milioane de euro mai putin fata de pretul platit in vara lui 2007 cand Equest a achizitionat proiectul. Luand in calcul chiriile incasate de la deschiderea spatiilor comerciale, Equest a vandut proiectul din Targoviste cu o pierdere de circa doua milioane de euro.

EPB detine mai multe active imobiliare in regiune, aproape doua treimi dintre acestea fiind in Romania iar restul in Bulgaria, Serbia si Macedonia. Compania investise pana la finalul anului trecut peste 100 de milioane de euro in proiectele locale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/equest-vinde-in-pierdere-inca-un-proiect-imobiliar-local-5235091
5235091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.