Dr. Oetker exporta un brand romanesc BIO

Postat la 11 decembrie 2007 1 afişăre

Austriecii de la Dr. Oetker vor sa extinda vanzarile de produse de soia si peste hotare, in urma preluarii marcii Inedit de la compania omonima din judetul Arges.

Compania Inedit Food din Cetateni este specializata in fabricarea alimentelor vegetale pe baza de soia nemodificata genetic (non-MG), dar si BIO, avand o experienta de 8 ani in acest domeniu. Produsele sale sunt comercializate atat in Romania, cat si in Cehia, Israel, Ungaria, Bulgaria, Macedonia.

Dezvoltata si condusa de dl. Aurelian Eremia, compania Inedit Food a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aprox. 1,5  milioane euro, cu o crestere de aproximativ 20 % fata de 2005.

Fabrica de la Cetateni, detinuta de Inedit Food, a fost modernizata anul acesta, iar capacitatea de productie a fost extinsa de la 500 tone la 1500 tone prin investitii in valoare de 1,5 milioane euro.

Aici se vor produce in continuare produsele Inedit pe baza de soia non-MG si soia BIO, utilizandu-se aceleasi retete folosite pana acum de compania Inedit. Dr. Oetker Romania sustine ca nu intentioneaza sa modifice aceste produse si, pe baza lor, doreste sa diversifice oferta de produse BIO atat pe piata din Romania, cat si pe piata Europei de Vest.

Produsele existente vor fi comercializate in continuare sub brandul Inedit pe piata din Romania, iar pentru piata externa se va recurge la un alt brand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dr. Oetker,
Inedit Food,
soia,
BIO
/actualitate/afaceri/dr-oetker-exporta-un-brand-romanesc-bio-2301573
2301573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.