Din 2011, toate masinile noi vor avea ABS

Postat la 02 februarie 2010 11 afişări

Constructorii de auto vor fi obligati, incepand din luna februarie 2011, sa livreze pe piata UE doar autoturisme si vehicule utilitare usoare echipate cu sisteme de asistare la franare, potrivit prevederilor unei directive a CE referitoare la imbunatatirea gradului de protectie a pietonilor.

Directiva a fost aprobata la sfarsitul anului trecut si prevede ca toate modelele de autoturisme si autoutilitare usoare noi din UE trebuie sa fie echipate cu sisteme de asistare la franare pana la inceputul anului 2011.

"Costul dotarii cu sistem de asistare la franare nu este unul semnificativ. Uzina Dacia are posibilitatea implementarii acestui sistem, fiind conceputa sa faciliteze montarea lui. In prezent, cele mai multe masini de pe piata romaneasca nu sunt dotate cu un astfel de sistem", a declarat pentru MEDIAFAX vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
productie,
masini,
ABS,
Constantin Stroe
/actualitate/afaceri/din-2011-toate-masinile-noi-vor-avea-abs-5469044
5469044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.