De ce isi vinde Ioan Niculae afacerile "la rusi"

Postat la 09 ianuarie 2011 121 afişări

Surpriza inceputului de an a fost anuntul omului de afaceri Ioan Niculae ca isi vinde "la rusi" combinatele chimice, pentru ca Guvernul nu-i mai da voie sa cumpere gaze subventionate din productia interna.

Omul de afaceri, unul dintre cei mai mari latifundiari din Romania si patronul echipei de fotbal Astra Ploiesti, e un vechi critic al actualei guvernari, inversunarea lui crescand de fiecare data cand s-a vazut confruntat cu cresterea preturilor la gaze sau cu taierea subventiilor agricole. De fiecare data argumentul lui a fost social, respectiv ca daca ar inchide combinatele chimice, ar pune pe drumuri 5.700 de salariati cu familii cu tot, pe care s-ar vedea nevoit sa-i arunce in bratele statului.

Reprosul lui Niculae ca Guvernul nu-l subventioneaza si ideea ca statul ar fi dator sa sustina astfel afacerile unui patron care altfel nu poate supravietui pe piata sunt evident deplasate, mai putin insa observatia sa ca politica de sustinere din partea statului s-a indreptat pana acum cu precadere catre investitorii straini. Niculae a estimat investitia in combinatele chimice din grupul Interagro la peste jumatate de miliard de euro, iar pretul la care spera sa le vanda investitorilor straini interesati este de circa un miliard de euro.

Afaceri industriale ale lui Niculae sunt legate de combinatele de ingrasaminte chimice: grupul controlat de el, Interagro, controleaza sase combinate - Amonil Slobozia, Viromet Victoria, Nitroporos Fagaras, Sofert Amurco Bacau, Azochim Savinesti si Donawchem Turnu Magurele, care asigura 50% din cifra de afaceri a grupului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/de-ce-isi-vinde-ioan-niculae-afacerile-la-rusi-7874513
7874513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.