Curiero, declarat in insolventa comerciala la Tribunalul Bucuresti

Postat la 21 februarie 2008 1 afişăre

Compania de curierat rapid Curiero a fost declarata in insolventa comerciala de o dispozitie semnata pe 20 februarie de judecatorul Mircea Moldovan, din cadrul Tribunalului Bucuresti, informeaza urbannews.ro

Procedura de insolventa a fost ceruta de societatea Valtrans 2000, care din 2005 pana in octombrie 2007, a efectuat servicii de transport intern de marfa pentru Curiero. Transportatorul a reclamat neachitarea de catre compania de curierat a unor debite in valoare de circa 300.000 de lei (aproximativ 82.000 de euro). Contestatia formulata de Curiero a fost anulata de judecator ca netimbrata.

"Evident ca vom plati serviciile prestate, dar nu recunoastem suma pe care ne-o cer. Am solicitat ca facturile sa fie insotite de documente de transport care sa dovedeasca efectuarea curselor respective. Aceste acte nu sunt atasate la facturi, asa cum era stipulat in contract", a precizat presedintele Curiero, Bogdan Carcu, pentru BUSINESS Magazin.

Carcu a explicat ca prin aceasta actiune Valtrans incearca de fapt sa "mascheze faptul ca ne-a umflat facturile, din moment ce nu are dovezi pe cursele pe care spun ei ca le-au facut. Consideram ca cel putin jumatate din aceasta suma este umflata si vorbim de curse neefectuate".

Presedintele companiei Curiero a mai precizat ca litigiul comercial dintre cele doua parti este inca in desfasurare si ca hotararea judecatoreasca emisa nu este definitiva. "Curiero este o companie solida si solvabila, capabila sa isi desfasoare activitatea in conditii optime si sa isi onoreze obligatiile", a mai spus Carcu.

Curiero, al treilea jucator pe piata locala de curierat, dupa Fan Courier si Cargus, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, cu 85% mai mare decat in 2006. Oficialii companiei explica aceasta crestere prin procesul de eficientizare si repozitionare a activitatilor companiei. Pentru 2008 Bogdan Carcu a anuntat ca tinteste o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curierat,
faliment,
Curiero,
insolventa,
Valtrans 2000
/actualitate/afaceri/curiero-declarat-in-insolventa-comerciala-la-tribunalul-bucuresti-2405232
2405232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.