Curiero a iesit din insolventa

Postat la 12 martie 2008 143 afişări

Tribunalul Bucuresti a dispus ridicarea procedurii de insolventa comerciala pentru Curiero, in care a intrat ca urmare a pierderii unui proces cu un furnizor. Desi a achitat firmei Valtrans 2000 debite de 300.000 de lei (aproximativ 82.000 de euro), compania de curierat nu recunoaste datoria reclamata si a inaintat recurs pentru anularea deciziei initiale de insolventa

“Curiero este o companie solida; nu este si nu a fost in insolventa financiara. Insa am decis sa incheiem rapid aceasta situatie, mai degraba jenanta, platind fostului furnizor intreaga suma reclamata", precizeaza Bogdan Carcu, presedintele Curiero, explicand ca fara acte doveditoare nu recunoaste nici acum intreaga suma solicitata.

Compania de curierat rapid Curiero a fost declarata in insolventa comerciala de o dispozitie semnata pe 20 februarie de judecatorul Mircea Moldovan, din cadrul Tribunalului Bucuresti.

Procedura de insolventa a fost ceruta de societatea Valtrans 2000, care din 2005 pana in octombrie 2007, a efectuat servicii de transport intern de marfa pentru Curiero. Litigiul comercial a fost determinat de faptul ca Valtrans nu a pus la dispozitia Curiero documentele justificative de transport care sa dovedeasca efectuarea curselor respective, fapt ce a condus la refuzul companiei de a realiza platile facturate.

Carcu spune ca activitatea operationala a Curiero nu a fost afectata in niciun fel de procedura derulata. Mai mult, compania locala de posta si curierat a confirmat, la inceputul saptamanii, ca este in negocieri pentru vanzarea unui pachet de 25% din actiuni catre grupul IT Asesoft, controlat de omul de afaceri ploiestean Sebastian Ghita. Potrivit estimarilor ZF care iau in calcul o valoare a firmei de circa 20 de milioane de euro, valoarea tranzactiei s-ar putea ridica la 5 mililioane euro. "Asesoft ne este client de peste un an. Suntem in discutii cu ei cam din aceeasi perioada", a declarat Bogdan Carcu pentru BUSINESS Magazin.

Curiero a inregistrat, anul trecut, un profit operational (EBITDA) de un milion de euro si o cifra de afaceri de15 milioane de euro, cu 85% mai mare decat in 2006. Pentru 2008, Carcu a anuntat ca tinteste o cota de piata de 15%, dublarea EBITDA pana la 2 milioane de euro si o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/curiero-a-iesit-din-insolventa-2448051
2448051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.