Cum se fura sute de milioane de euro in portul Constanta. Povestea celor 47 de milioane de tone de marfa

Postat la 24 mai 2011 18 afişări

Prin portul Constanta au trecut in 2010 peste 47 de milioane de tone de marfa, acesta fiind cel mai important centru de comert al Romaniei. Aproape un sfert din total, respectiv 12 milioane de tone, e comertul cu cereale, urmat de cel cu petrol brut, cu aproape 10% din total.

In ciuda inspectiilor aproape lunare efectuate de organele abilitate, cel mai mare centru de comert al Romaniei este, dupa cum sustin reprezentantii mediului de afaceri, cel mai mare focar de evaziune din tara. Una dintre cele mai importante actiuni ale organelor abilitate impotriva evaziunii a avut loc luni dimineata, cand in 25 de locuinte din Constanta si in alte 25 din Capitala au avut loc perchezitii, in cadrul unei actiuni a politiei de frontiera care a fost coordonata de catre DNA. Printre persoanele vizate de ancheta, care au fost duse ulterior la DNA, se numara senatorul PDL Mircea Banias, fost director al Administratiei Porturilor Constanta, si secretarul general al Ministerului Administratiei si Internelor, Laurentiu Mironescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
constanta,
port,
marfuri,
furt
/actualitate/afaceri/cum-se-fura-sute-de-milioane-de-euro-in-portul-constanta-povestea-celor-47-de-milioane-de-tone-de-marfa-8281088
8281088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.