Cum sa dibuiesti la raft ce alimente sunt falsificate

Postat la 08 februarie 2010 21 afişări

De la carne si lactate, la oua si derivate din oua, de la miere de albine si cereale, la sucuri, alcool si paine, multe din alimentele pe care le consumam zilnic sunt contrafacute.

Adaos de faina, gelatina, lapte batut, creta sau gips - astfel poate fi falsificata smantana obtinuta prin extragerea grasimii din lapte, scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi in "Noua ordine alimentara". Nutritionistul atentioneaza asupra produselor supuse in mod constant falsificarii, precum untul - prin inlocuirea grasimii din lapte cu untura de porc, seu de vita si chiar cu produse parafinice provenite din petrol, branzeturile - prin inlocuirea partiala a proteinelor laptelui cu praf de albus de ou, plasma sanguina sau adaos de proteine vegetale ieftine, provenite din mazare, cereale si ouale. Nutritionistul afirma ca ouale alterate, provenite din incubarea mai multe zile la 37 grade C, dar depistate ca nefertile, pot fi comercializate ca atare, desi prezinta un potential crescut de a declansa toxiinfectii alimentare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
alimente,
falsificate,
alimente,
contrafacute
/actualitate/afaceri/cum-sa-dibuiesti-la-raft-ce-alimente-sunt-falsificate-5486038
5486038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.