Cum arata tramvaiul de doua milioane de euro care va fi fabricat la Bucuresti

Postat la 22 februarie 2011 14 afişări

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) in parteneriat cu Astra Vagoane si firma SIEMENS vor fabrica sub licenta tramvaie ultramoderne, dar low-cost.

Noul tip de tramvai, numit Imperio, va fi dupa cum l-a descris directorul general al RATB, Adrian Crit, "ieftin si cu succesul Loganului pe piata interna si pe cea externa.Tramvaiul va fi de calitate occidentala, cu podea joasa si aer conditionat, si va costa circa doua milioane de euro, fata de 2,5 milioane, cat costa in general un astfel de vehicul de transport public". Tramvaiul va avea intre doua si sase corpuri si va putea transporta circa 300 de calatori. Cei trei parteneri au semnat ieri un acord-cadru pentru acest parteneriat. Astra Vagoane va investi in amenajarea spatiilor si retehnologizarea liniei de productie din cadrul Uzinei de Reparatii Atelierele Centrale RATB. Siemens va aduce o parte din piese, printre care si motorul, iar RATB va pune la dispozitie spatiile de productie si forta de munca, estimata la 150 de persoane.Tramvaiele vor fi destinate atat pietei interne, cat si celei externe, iar cei trei parteneri vor beneficia de parti egale din profit, in baza acordului incheiat pe 10 ani. Prototipul Imperio va fi gata in octombrie, iar pana la sfarsitul anului vor fi construite primele patru-cinci tramvaie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
metrou,
tramvaie,
fabrica,
Astra Vagoane
/actualitate/afaceri/cum-arata-tramvaiul-de-doua-milioane-de-euro-care-va-fi-fabricat-la-bucuresti-8002159
8002159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.