Cum a ajuns o româncă să conducă unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din ţara noastră

Postat la 11 ianuarie 2024 1104 afişări

Cum a ajuns o româncă să conducă unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din ţara noastră

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 24. Adela Smeu, CEO, Brico Dépôt (Kingfisher): Sfatul meu pentru tineri este să fie curioşi, să aibă răbdare, să înveţe să asculte şi să fie asertivi

Adela Smeu şi-a început cariera în firma de consultanţă Coopers & Lybrand, devenită ulterior PwC. S-a alăturat apoi echipei United Technology Corporation (UTC). A locuit la Paris aproape patru ani şi a călătorit în Europa, Statele Unite ale Americii şi Africa de Sud, coordonând proiecte de audit intern sau consultanţă – o perioadă pe care a descris-o ca fiind nu doar plină de călătorii, ci şi bogată în descoperiri personale.

În 2008, odată cu intrarea retailerului german de bricolaj OBI pe piaţa locală, a preluat funcţia de CFO al companiei, însoţind grupul încă de la primele deschideri de magazine şi până la finalul activităţii în România. În 2015 s-a alăturat grupului Kingfisher, proprietarul Brico Dépôt, iar din ianuarie 2020 este şi membru în grupul executiv al Kingfisher PLC. Ea a fost numită la cârma operaţiunilor locale ale companiei în 2017, după ce deţinuse anterior rolul de CFO. Sfatul Adelei Smeu pentru tineri este „să fie curioşi, să aibă răbdare, să înveţe să asculte şi să fie asertivi”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.