Criza subprime - pierderi de 400 miliarde USD

Postat la 12 februarie 2008 1 afişăre

Pierderile cauzate de criza pietei ipotecare secundare din Statele Unite ale Americii sunt estimate de catre oficialii grupului G7 (ministrii de finante ale celor mai mari sapte economii din lume) la 400 miliarde de dolari (circa 275 miliarde euro). Pana in prezent, deprecierile anuntate de marile grupuri bancare se ridica la 145 miliarde dolari (100 miliarde euro).

Ultimul anunt de depreciere si reducere a profitului din cauza crizei ipotecare a venit astazi, marti, din parte Credit Suisse Group, a doua banca ca marime din Elvetia, care a suferit pierderi de 1,2 miliarde dolari (aproximativ 825 milioane euro) si o reducere a profitului de 72% in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

Pierderea Credit Suisse este incomparabil mai mica decat cea a principalei banci elvetiene, UBS AG, de 14 miliarde dolari (aproape 10 miliarde euro). "Salvarea" Credit Suisse este pusa pe seama reducerii expunerii pe piata subprime inainte de declansarea cirzei din vara anului trecut. Oficialii G7 au mai anuntat dupa ca problemele pietelor financiare vor continua si sunt probabile noi reduceri ale ratelor dobanzilor de referinta si ale taxelor percepute atat in SUA cat si in Europa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/criza-subprime-pierderi-de-400-miliarde-usd-2377414
2377414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.