Criza in real estate: Buy-back pe apartamentul vechi

Postat la 03 martie 2009 18 afişări

Fortati de dificultatile prin care trece piata creditarilor imobiliare si de scaderea drastica a vanzarilor de apartamente, unii dezvoltatori iau in calcul o noua varianta de vanzare a locuintelor: un schimb intre o locuinta veche si una nou, cu plata diferentei de bani sau garantarea obtinerii unui credit

“In schimbul locuintelor noi, dezvoltatorii ar putea accepta o proprietate veche, care sa indeplineasca anumite criterii de evaluare, plus o diferenta de cash mult mai usor de accesat de catre cumparatori prin credite”, spune Livia Berghiu, consultant in cadrul agentiei imobiliare RE/MAX Bastion, din Bucuresti.

 

Compania se afla in prezent in discutii cu o serie de dezvoltatori imobiliari pentru a identifica si implementa metode de vanzare a apartamentelor si vilelor prin schimburi cu proprietati vechi, care vor trebui sa fie evaluate de catre dezvoltatori si sa indeplineasca anumite criterii care vor asigura pe viitor vanzarea acestora in conditii profitabile. “Cu doi dintre dezvoltatori, discutiile sunt intr-un stadiu avansat si probabil ca pentru proiectele respective vom lansa schimburile de locuinte in cursul lunii martie”, a precizat Livia Berghiu.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/criza-in-real-estate-buy-back-pe-apartamentul-vechi-4014938
4014938
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.