Compania sarba NIS, controlata de Gazprom, a facut o oferta pentru benzinariile Rompetrol din Romania

Postat la 19 iulie 2011 41 afişări

Compania petroliera sarba NIS, controlata de grupul rus Gazprom, a transmis in urma cu doua luni o scrisoare de intentie pentru preluarea retelei de benzinarii din Romania a grupului Rompetrol, care a declinat oferta.

"Grupul NIS ne-a facut o oferta pentru preluarea retelei de benzinarii din Romania", a declarat presedintele grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, adaugand ca grupul a declinat oferta NIS. El nu a precizat valoarea ofertei. La randul sau, vicepresedintele activitatii de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol, Titov Buzescu, a aratat ca grupul Rompetrol isi evalueaza reteaua de benzinarii din Romania la 500-600 milioane euro. Potrivit lui Buzescu, grupul Gazprom este deja prezent pe piata de distributie a carburantilor din Romania prin unitatile Sun Petrol. In opinia reprezentantilor Rompetrol, oferta primita de la NIS este un indiciu al intentiei Gazprom de a se extinde pe piata de profil din regiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rompetrol,
gazprom,
NIS,
oferta,
benzinarii
/actualitate/afaceri/compania-sarba-nis-controlata-de-gazprom-a-facut-o-oferta-pentru-benzinariile-rompetrol-din-romania-8507561
8507561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.