Coca-Cola HBC vrea sa extinda productia de ape minerale

Postat la 03 august 2009 67 afişări

Coca-Cola HBC, cel mai mare imbuteliator de bauturi non-alcoolice din Romania, vrea sa-si mareasca productia de ape minerale prin concesionarea unor izvoare din zona Vatra Dornei, in pofida scaderii volumului de vanzari in primele luni ale anului, potrivit reprezentantilor fabricii Poiana Negri.

"Am inceput prospectiunile pentru exploatarea altor izvoare din zona Vatra Dornei", a precizat Marian Naiman, Water and Compliance Manager pentru Romania & Moldova la CCHBC. Decizia companiei de a isi extinde productia de apa minerala vine pe fondul unui declin al volumelor de apa comercializate in primele luni ale anului, scadere resimtita de altfel in toata piata.

"Productia de apa minerala a scazut cu mai putin de 8% in primul trimestru al anului. Cu toate acestea scaderile au fost nesemnificative si dupa cresterile din perioada martie-iunie aproape ne-am atins tinta de vanzari", a declarat Bogdan Nutu, directorul fabricii Poiana Negri.

Oficialii companiei au precizat ca pe piata apelor minerale nu se resimt efectele crizei economice si apreciaza ca va avea loc o crestere a consumului de apa minerala pana la sfarsitul anului.

De la preluarea businessului Dorna Apemin in 2003, Coca-Cola HBC a efectuat investitii in valoare de 50-60 milioane euro in modernizarea fabricii, printre care se numara inaugurarea unei noi linii de imbuteliere si cresterea capacitatii de stocare cu 1.800 mc. Pentru moment, reprezentantii fabricii se declara multumiti de capacitatea de productie si nu urmaresc nici o extindere.

Consumul de apa minerala in Romania se situeaza la nivelul de 60 litri pe cap de locuitor, sub media europeana de 70-100 litri. Principalii competitori ai CCHBC pe piata romaneasca sunt Pepsi Americas, European Drinks si Romaqua.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa minerala,
cola,
izvoare,
dorna,
poiana negri
/actualitate/afaceri/coca-cola-hbc-vrea-sa-extinda-productia-de-ape-minerale-4717501
4717501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.