CMU: Piata serviciilor medicale private va depasi 400 mil. euro in 2009

Postat la 23 februarie 2009 33 afişări

Operatorul privat de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) estimeaza o crestere cu 15-20% a pietei de profil, pana la peste 400 de milioane de euro.

La ora actuala, oficialii CMU cifreaza piata serviciilor medicale private la 350 de milioane de euro, adica 5% din totalul pietei medicale din Romania, ceea ce indica “potentialul foarte mare de crestere pe termen mediu”, potrivit informatiilor emise de acestia. Acestia au mai precizat ca, momentan, serviciile medicale private sunt concentrate in Bucuresti in proportie de aproximativ 80%, tendinta generala fiind de extindere a acestora la nivel local.

Compania a raportat, in perioada ianuarie-15 februarie 2009, o crestere de 85% a incasarilor pe segmentul individual fata de aceeasi perioada a anului trecut; majorarea s-a datorat investitiilor realizate de companie pe segmentul de retail (“fee-for-service”, adica plata per serviciul prestat – n. red.), in deschiderea noilor capacitati de diagnosticare si tratament, precum si a Spitalului de Obstretica Ginecologie “Regina Maria”.

“Anul acesta, business-ul nostru are doua directii strategice: consolidarea pozitiei de lider pe segmentul corporate (abonamente platite de companii pentru angajatii acestora – n. red.), precum si cea pe segmentul de retail […] Suntem increzatori ca aceste doua directii ne vor ajuta sa atingem tinta de business pentru anul avesta, de 16,5 milioane de euro”, a declarat Sergiu Negut, directorul executiv al CMU.

De asemenea, compania isi va continua programul investitional de 20 de milioane de euro alocat anul trecut pentru derularea mai multor investitii. Principalii factori care vor contribui la ascensiunea veniturilor operatorului de servicii medicale private vor fi, potrivit reprezentantilor acestuia, proiectele de retail (Spitalul de Obstretica si Ginecologie “Regina Maria”, Centrul de Imagistica, noile policlinici din afara Bucurestiului si Banca de Celule Stem).

Aflati aici mai multe detalii despre planurile CMU in 2009.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CMU,
servicii medicale,
piata,
Sergiu Negut,
incasari
/actualitate/afaceri/cmu-piata-serviciilor-medicale-private-va-depasi-400-mil-euro-in-2009-3985838
3985838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.