CMU face o achizitie in Cluj-Napoca

Postat la 28 ianuarie 2008 1 afişăre

Compania de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) a preluat 49% din capitalul firmei Centrul Medical Motilor din Cluj-Napoca (CMM), intr-o tranzactie de 0,5 milioane de euro. CMU isi incepe astfel extinderea in afara Bucurestiului, anuntata inca de cand fondul de investitii 3i intrase, in urma cu un an, in randul actionarilor companiei.

"Aceasta este prima dintr-o serie de achizitii si proiecte greenfield menite sa extinda serviciile Centrului Medical Unirea la nivel national", se arata intr-un comunicat transmis de CMU. Clujul a fost ales ca prim amplasament in afara Bucurestiului, pentru ca in acest oras compania avea deja aproape 2.000 de pacienti arondati.

CMU, o afacere fondata de doctorul Wargha Enayati si sotia sa, Mitra Tai, a atras anul trecut o investitie a unui fond controlat de 3i. Fondul a preluat aproape jumatate din actiunile firmei pentru o suma nedezvaluita, intr-o tranzactie ce a presupus atat achizitie de actiuni, cat si o majorare de capital.

Dupa finalizarea tranzactiei, oficialii CMU spuneau ca vor folosi sumele obtinute pentru deschiderea de noi clinici, dar si pentru achizitii. "Ne uitam in piata, si daca o sa gasim ocazii bune pentru noi, vom cumpara. Suntem in discutii cu trei-patru clinici, care au un potential bun", spunea in vara Enayati, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.

CMU este unul dintre principalii actori pe o piata a serviciilor medicale private inca nedezvoltata, dar cu un potential foarte mare, dupa cum spun mai toti cei implicati. Piata este estimata acum la 200-300 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CMU,
servicii medicale,
clinici private,
3i
/actualitate/afaceri/cmu-face-o-achizitie-in-cluj-napoca-2353488
2353488
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.