Cine este omul ce a construit de la zero în România o companie de peste un miliard de euro. Este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din ţara noastră

Postat la 11 ianuarie 2024 46561 afişări

Cine este omul ce a construit de la zero în România o companie de peste un miliard de euro. Este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din ţara noastră

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 20. Dan Ostahie, fondator şi CEO, Altex

Antreprenorul şi vizionarul Dan Ostahie a pus temelia companiei Altex în 1991, în oraşul Piatra Neamţ, începându-şi afacerea cu televizoare second-hand importate. Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Comunicaţii de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Ostahie a devenit figura centrală a unei afaceri care a evoluat spectaculos de la începuturile sale modeste umile.

Sub conducerea sa, Altex a devenit un gigant în domeniul electro-IT, dezvoltându-se într-o reţea impresionantă magazine răspândite la nivel naţional, sub mărcile Altex şi Media Galaxy. În plus, compania operează cu succes şi două magazine online, răspunzând eficient nevoilor pieţei moderne. Numele lui Dan Ostahie este sinonim şi cu diversificarea în afaceri: pe lângă Altex, este proprietarul dezvoltatorului imobiliar Cometex şi al instituţiei financiare nebancare Credex. Într-un deceniu, sub îndrumarea lui Dan Ostahie, businessul Altex a crescut de cinci ori şi a ajuns în 2022 la o cifră de afaceri de 6,52 miliarde de lei şi un profit net de 14,6 milioane de lei.


CITITI AICI POVESTE DETALIATA A LUI DAN OSTAHIE

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.