Cine este omul care conduce unul dintre primele hipermarketuri deschise in România

Postat la 11 ianuarie 2024 1213 afişări

Cine este omul care conduce unul dintre primele hipermarketuri deschise in România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 21. Adrian Ariciu, CEO, METRO România

Doctor în economie, cu o vastă experienţă în dezvoltarea şi implementarea strategiilor de afaceri în industria comerţului, Adrian Ariciu şi-a început cariera în echipa Metro în martie 2000, iar de-a lungul anilor a ocupat diverse roluri comerciale, coordonând activitatea mai multor departamente din cadrul organizaţiei.

În intervalul 2013-2017, din poziţia de chief commercial officer, a contribuit cu succes la transformarea modelului de afaceri al Metro Ucraina. A revenit apoi în România, unde a fost numit membru în boardul de management, ocupând poziţia de chief sales & operations officer, pentru ca în 2018 să preia rolul de chief commercial officer al Metro Rusia, unde de-a lungul a doi ani a contribuit decisiv la stabilizarea modelului wholesale. Din august 2020, conduce operaţiunile Metro România în calitate de CEO. În paralel cu pasiunea pentru retail, executivul este pasionat de maşini şi de Formula 1, urmăreşte toate competiţiile celebrului circuit, iar Lewis Hamilton este pilotul lui preferat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.