Cine este omul care conduce cea mai mare bancă din România de mai bine de 10 ani

Postat la 05 ianuarie 2024 1507 afişări

Cine este omul care conduce cea mai mare bancă din România de mai bine de 10 ani

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 11. Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania

Pe 13 mai 2013 Ömer Tetik era prezentat oficial ca fiind noul director general al Băncii Transilvania. Banca venea după un an de conducere interimară după plecarea olandezului Robert Rekkers, cel care a fost CEO din 2002 până în ianuarie 2012.

Horia Ciorcilă, preşedinte al Băncii Transilvania, spunea atunci că după 15 luni de căutări a găsit cel mai potrivit CEO: „Am căutat o persoană care să fie compatibilă cu ADN-ul băncii, acela de bancă antreprenorială, iar Ömer vine dintr-o bancă fondată de unul dintre cei mai puternici antreprenori din Turcia“. 

Atunci Banca Transilvania avea 8% cotă de piaţă, fiind pe locul trei, iar cu Ömer Tetik la conducere, Banca Transilvania (simbol bursier TLV) şi-a majorat activele bancare de cinci ori, pe fondul unor achiziţii, precum Volksbank, Bancpost, şi a urcat pe prima poziţie în sectorul bancar din România, cu active care au ajuns la nivel de grup la 140,5 miliarde de lei în 2022.


CITITI SI 

În timp ce mii de angajaţi dispar din sistem anual, directorii executivi ai băncilor din România stau la conducere ani la rândul. Care este secretul longevităţii jobului lor?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.