Chiria pentru doua camere in Satul Francez: 1.700 euro/luna

Postat la 02 februarie 2009 267 afişări

Chiria unui apartament cu doua camere amplasat in Satul Francez – una din cele mai bine cotate zone rezidentiale din Capitala – se situeaza la circa 1.700 de euro pe metru patrat, potrivit reprezentantilor companiei imobiliare EuroMetropola

“Aproximativ 50% din apartamenetele din perimetrul Sos. Nordului – Satul Francez sunt valorificate de catre proprietari prin inchiriere. Cei care au dispus de bani de-a lungul timpului au achizitionat proprietati aici cu scopul precis de a le inchiria pentru ca se stie ca aceasta este cea mai ravnita zona rezidentiala de catre expatii care cauta o locuinta temporara in Bucuresti. 90% din cei care inchiriaza in zona sunt cetateni straini, care fie sunt angajati in companii multinationale din Capitala, fie au afaceri private in Romania”, afirma consultantii EuroMetropola.

 

Potrivit acestora, chiria unui apartament cu doua camere porneste de la 1.700 de euro pe luna, apartamentele cu trei si patru camere avand chirii lunare care variaza intre 2.800 de euro si 6.000 de euro. "Companiile multinationale le acorda top si middle managerilor straini un buget ce variaza intre 2.000 – 4.000 euro/luna pentru inchirierea locuintei. Aceasta face parte din pachetul pe care managerii si-l negociaza pentru relocare”, mai spun reprezentantii companiei imobiliare.

 

Satul Francez a fost construit in 1994 de firma franceza Bouygues printr-un credit cu garantia statului si a intrat in proprietatea Primariei dupa ce imprumutul nu a fost rambursat la termenul scadent. Satul Francez, care are o suprafata totala de 2,8 hectare, a intrat in urma cu aproape un an in proprietatea lui Constantin Constanda, fiind oferit de catre Primarie la schimb cu Parcul Bordei – achizitionat de omul de afaceri.

 

In luna iulie a anului trecut, compania elena Raptis Kavouras a anuntat achizitionarea a unui lot de 1,63 hectare din Satul Francez, intr-o tranzactie in valoarea de 68 de milioane de euro. Tranzactia a intrat insa in impas, cumparatorii acuzand omul de afaceri de nerespectarea unor intelegeri prevazute in contract, noile conditii ale pietei imobiliare fiind de asemenea mentionate in cadrul unei declaratii pentru Ziarul Financiar.

 

"Pe 15 iulie am platit 35 de milioane de euro, iar restul de bani trebuiau achitati pana la sfarsitul lunii noiembrie, cu conditia aprobarii PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal - n.r.) in parametrii solicitati. Acesta nu a fost obtinut nici pana in prezent, astfel ca am solicitat rezilierea contractului. Datele pietei imobiliare s-au schimbat astfel ca nu cred ca exista acum vreun investitor dispus sa dea pe teren macar cele 35 mil. euro pe care le-am dat noi avans", a declarat pentru ZF Lucian Mateescu, general manager al Raptis Kavouras.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/chiria-pentru-doua-camere-in-satul-francez-1-700-euro-luna-3850608
3850608
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.