China a devenit în trimestrul al doilea cea mai mare piaţă de PC-uri, devansând SUA

Postat la 24 august 2011 44 afişări

China a devenit în trimestrul al doilea cea mai mare piaţă de computere personale la nivel mondial, devansând Statele Unite, după trei decenii de dominaţie americană într-o industrie în care Apple şi IBM au avut activitate de pionierat, transmite Bloomberg.

Vânzările de PC-uri din China au crescut cu 14% în trimestrul al doilea, la 18,5 milioane de unităţi, depăşind pentru prima oară livrările din SUA, care au scăzut cu 4,8%, la 17,7 milioane unităţi, a declarat Bryan Ma, analist la compania de cercetare a pieţei IDC. La nivel anual, China va devansa probabil SUA în 2012. Estimările scot în evidenţă importanţa tot mai mare a consumatorilor din China pentru economia mondială, după ce această ţară a devenit în 2009 cea mai mare piaţă auto din lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
pc,
piata,
devansare,
sua
/actualitate/afaceri/china-a-devenit-in-trimestrul-al-doilea-cea-mai-mare-piata-de-pc-uri-devansand-sua-8646710
8646710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.