Charlemagne vizeaza trei achizitii in Romania

Postat la 23 iulie 2008 29 afişări

Compania britanica Charlemagne Capital, care administreaza printre altele fondul de investitii European Convergence Property Company (ECPC), vizeaza achizitia a trei proiecte imobiliare aflate in Romania, proiecte care se afla in faze incipiente de dezvoltare

"Vizam trei proiecte asupra carora suntem in negocieri insa nu pot spune cate dintre acestea se vor concretiza printr-o tranzactie", a declarat Mihai Diaconescu, property & private equity consultant in cadrul Charlemagne Capital. Reprezentantul companiei britanice a precizat ca proiectele pe care Charlemagne le vizeaza spre dezvoltare in Romania sunt de tip rezidential sau cladiri de birouri, suma disponibila in acest moment pentru investitii fiind de circa 30 - 35 de milioane de euro.

 

Reprezentantii companiei britanice, care a vandut in urma cu un an trei imobile de birouri catre DEGI intr-o tranzactie de 110 milioane de euro, considera ca piata locala ofera in acest moment mult mai multe oportunitati de investitii fata de acum un an. "Cererea este mult mai mica, deoarece multe companii nu au mai obtinut finantare. In plus, preturile sunt mult mai bune, proprietatile imobiliare erau anul trecut supraevaluate", considera Dennis Selinas, director al fondului ECPC.

 

Compania se afla in etapa de obtinere a ultimelor avize pentru constructia unui proiect de birouri in zona Baneasa, Charlemagne achizitionand la finalul anului trecut un teren de 16.000 de metri patrati, vizavi de Aeroportul Aurel Vlaicu.. Terenul a fost achizitionat in parteneriat cu un investitor local la un pret de 1.500 de euro pe metru patrat, participatia companiei britanice fiind de cinci milioane de euro.

 

Charlemagne Capital mai detine pe plan local si 50% din proiectul rezidential Asmita Gardens, care va livra in toamna acestui an prima faza a proiectului, insumand 362 de apartamente din cele 758 de locuinte cate va cuprinde in total. "Preturile au fost majorate in acest an cu 10% si in perioada urmatoare vor fi majorate dinou cu circa 5-10%", a precizat Atena Tiplic, project manager in cadrul Colliers International – agentul exclusiv al proiectului.

 

Proiectul a fost lansat la vanzare in luna mai din 2006, la un pret mediu de 1.000 de euro pe metru patrat, plus TVA, pretul actual fiind de 1.600 euro/mp + TVA. Pana in acest moment au fost vandute circa 60% din apartamente, reprezentantii Colliers estimand ca preturile medii vor ajunge la 1.800 – 2.000 de euro/mp + TVA.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/charlemagne-vizeaza-trei-achizitii-in-romania-2806649
2806649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.