Centrul Medical Unirea deschide la Bacau a saptea clinica din provincie

Postat la 11 martie 2010 861 afişări

Centrul Medical Unirea inaugureaza joi cea de-a saptea clinica din afara Bucurestiului - Centrul de Investigatii Medicale Bacau. CMU Bacau reprezinta o investitie totala de 1 milion de euro concretizata in decembrie 2009 prin cumpararea de catre CMU a unei participatii majoritare la CIM Bacau, cea mai mare achizitie din tara de pana la acel moment.

"Bacaul este un oras important in Moldova daca ne referim la resursele sale economice si la influenta in judetele vecine. Colaboram de mai multi ani cu CIM Bacau pentru a oferi sevicii arondatilor nostri din zona si suntem foarte multumiti", a declarat Sergiu Negut, Director General Adjunct CMU.

Localizat in Calea Romanului, nr. 39, CMU Bacau se adreseaza pacientilor persoane fizice si angajatilor persoanelor juridice. Centrul ofera servicii medicale precum: investigatii paraclinice (analize medicale de laborator, imagistica - RMN si CT, osteodensitometrie, ecografie, electrocardiografie, spirometrie, audiometrie), investigatii clinice pe specialitati, balneo-fizio-terapie, medicina muncii, transport sanitar (ambulante), precum si suport in intocmirea documentatiilor specifice (siguranta auto, fise auto). CMU Bacau are in derulare contracte cu, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, dar si cu majoritatea spitalelor locale pentru efectuarea investigatiilor paraclinice.

La sfarsitul anului trecut, Centrul Medical Unirea a achizitionat o participatie majoritara la CIM Bacau, in cadrul celei mai mari investitii din tara de pana atunci, evaluata la 1 milion de Euro. Centrul de Investigatii Medicale - Bacau a fost prima clinica privata din zona Moldova care a oferit in anul 2003 servicii de tomografie computerizata (CT), iar in anul 2009 a investit major in echipamentele de imagistica prin achizitionarea unui RMN si a unui CT de ultima generatie. Chiar si la momentul de fata, acestea sunt cele mai performante echipamente din Bacau. De asemenea, CIM este singura clinica privata din Bacau care ofera servicii de transport sanitar.

Centrul Medical Unirea a finalizat in februarie anul acesta procesul de vanzare a unei participatii majoritare de 80% catre fondul de investitii Advent International. Este vorba de cea mai ampla tranzactie de pe piata serviciilor medicale private din Romania. Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 o crestere de 72% a cifrei de afaceri, atingand o valoare de 69,5 mil lei. Cea mai mare investitie de 5,5 milioane euro a fost in Maternitatea "Regina Maria", deschisa in decembrie 2008. Recordul de crestere l-a inregistrat activitatea chirurgicala in cadrul CMU, cu aproximativ 1000 de interventii in spitalele Arcul de Triumf si Regina Maria. Astfel, activitatile spitalicesti au contribuit cu peste 2.2 milioane euro in 2009.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/centrul-medical-unirea-deschide-la-bacau-a-saptea-clinica-din-provincie-5737203
5737203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.