Cea mai inalta cladire din lume, de peste 1.000 de metri, va fi construita de grupul Bin Laden

Postat la 02 august 2011 12 afişări

Compania Kingdom Holding, din Arabia Saudita, a anuntat, marti, ca o firma asociata a semnat un contract de 4,6 miliarde riali (1,23 miliarde dolari) cu grupul Bin Laden, pentru constructia unui turn de peste 1.000 de metri, care va deveni astfel cea mai inalta cladire din lume.

In prezent, cea mai inalta cladire din lume este Burj Khalifa, din Dubai, cu 828 de metri. Cladirea va fi construita in orasul Jeddah, situat pe coasta saudita a Marii Rosii, a anuntat compania Kingdom Holding, condusa de printul miliardar Alwaleed bin Talal, potrivit cotidianului Wall Street Journal. Turnul va avea o inaltime de peste 1.000 de metri, va include un hotel, apartamente si birouri, urmand sa ocupe o suprafata de 500.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat postat de Kingdom Holding pe bursa de la Riad. Kingdom Holding a semnat un acord cu grupul Bin Laden, prin care acesta din urma va prelua o participatie de 16,63% la Jeddah Economic, firma care va construi turnul. Kingdom va detine 33,35% din actiunile Jeddah Economic, Abrar International Holding 33,35%, iar investitorul Abdurrahman Sharbatly 16,67%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cea-mai-inalta-cladire-din-lume-de-peste-1-000-de-metri-va-fi-construita-de-grupul-bin-laden-8559073
8559073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.