Ce sunt certificatele de emisii de carbon. De ce i s-a suspendat României dreptul de tranzacţionare

Postat la 30 august 2011 13 afişări

României i s-a suspendat la sfârşitul săptămânii trecute dreptul de tranzacţionare a emisiilor de CO2, decizie prin care deocamdată România pierde şansa de a câştiga de pe pieţele externe circa 1,2 miliarde de euro.

România ca ţara a primit pentru perioada 2008-2012 1,28 miliarde de drepturi de emisii în baza protocolului de la Kyoto, din care poate valorifica liber pe piaţă 300 de milioane pentru că are o economie şi companii care poluează acum mai puţin faţă de anul 1990, data de referinţă agreată de ţările care au semnat protocolul de la Kyoto. Ţările ca România, care au avantajul unui surplus de drepturi de emisii, adica poluează mai puţin, pot ieşi la vânzare cu aceste instrumente către ţările care se confruntă cu un deficit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ce-sunt-certificatele-de-emisii-de-carbon-de-ce-i-s-a-suspendat-romaniei-dreptul-de-tranzactionare-8670931
8670931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.