Ce spune Cîţu, despre refuzul PSD de a vota Acordul UE

Autor: Cosmin Pirv Postat la 10 martie 2021 258 afişări

Ce spune Cîţu, despre refuzul PSD de a vota Acordul UE

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că PSD va trebui să explice UE de ce nu vrea ratificarea acordului prvind majorarea contribuţiei la UE: „Dacă România nu ratifică, UE nu se poate împrumuta, iar PSD trebuie să explice UE de ce nu vrea să ratifice acest acord”.

Întrebat miercuri ce riscă România dacă Parlamentul nu va ratifica acordul UE pentru majorarea contribuţiei, după ce social-democraţii au spus că nu vor vota proiectul dacă PNRR nu va fi dezbătut în Parlament, premierul Florin Cîţu a spus că nu va ceda unui „astfel de şantaj”.

„Astfel de şantaj nu funcţionează cu mine. Social-democraţii trebuie să le explice colegilor lor din Italia, din Spania, din Franţa, care aşteaptă foarte mult acest program, aşteaptă mâine, de ce nu vor să ratifice acest proiect. (...) Dacă România nu ratifică, Uniunea Europeană nu se poate imprumuta şi atunci PSD trebuie să explice UE de ce nu vrea să ratifice acest acord”, a spus premierul.

Conform acestuia, în nicio ţară, PNRR nu a fost votat în Parlament, ci a fost un atribut al Guvernului.

„Suntem deschişi, ministrul Ghinea a venit în Parlament şi a explicat în comise, a prezentat PNRR, noi vor prezenta public românilor, nu există tratament special păentru social-democraţi”, a mai spus Florin Câţu.

Social-democraţii au precizat că nu vor participa la şedinţa Legislativului în care urmează să se ratifice Acordul UE, dacă Executivul nu va accepta o dezbatere în Parlament a PNRR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
ratificare,
ue

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.