CBRE Eurisko ataca pozitia Colliers

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

Compania de servicii imobiliare Eurisko, care va fi redenumita CB Richard Ellis Eurisko dupa ce a fost cumparata de americanii de la CB Richard Ellis (CBRE), intentioneaza sa devina numarul unu pe piata locala a consultantei imobiliare. In prezent, Colliers International este liderul pietei romanesti a serviciilor imobiliare.

"CB Richard Ellis este numarul 1 pe plan mondial, iar Eurisko era cea mai mare companie locala. Ne dorim ca si de acum incolo sa tinem pasul si sa devenim numarul unu si in Romania", a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, Radu Lucianu, country manager al CB Richard Ellis Eurisko. "Poate chiar la conferinta de presa de peste un an vom anunta acest lucru", a completat zambind Radu Lucianu, care a detinut pana la tranzactie pozitia de managing partner al Eurisko.

Practic, CB Richard Ellis ataca pozitia Colliers International de lider al pietei romanesti. Anul trecut, Eurisko a realizat venituri de 14,3 milioane de euro si estimeaza o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro pentru acest an. Colliers anunta in toamna ca va incheia anul cu afaceri de 30 de milioane de dolari (22 milioane de euro) si estima pentru 2008 venituri in crestere cu 30% (aproximativ 29 milioane de euro).

CBRE va plati 35 de milioane de dolari (24 milioane de euro) pentru achizitia integrala a Eurisko, revenind astfel pe piata romaneasca a serviciilor imobiliare, dupa ce in iulie 2007 renuntase la contractul de franciza pe care il avusese cu o alta firma de servicii imobiliare.

Procesul de vanzare a Eurisko a pornit la finalul lui 2006, dar abia in vara anului trecut a fost formalizat, a explicat Andrei Diaconescu, partener la casa de investitii Capital Patrners, care a consiliat actionarii Eurisko in tranzactie. "Am avut sapte potentiali cumparatori - patru investitori strategici si trei fonduri de investitii", a spus Diaconescu, in cadrul aceleiasi conferinte de presa.

"Visul oricarui antreprenor este sa vanda celor care sunt numarul unu mondial", a adaugat el, explicand ca in faza finala a negocierilor ramasesera in cursa Jones Lang LaSalle si CB Richard Ellis.

Schimbarea numelui va deveni operationala imediat. "Vom functiona sub numele CBRE Eurisko cel putin un an", a precizat Radu Lucianu, care a adaugat ca se va renunta in timp la brandul Eurisko. "Ne dorim ca trecerea spre CBRE sa fie cat mai lina".

In urma tranzactiei, doi dintre fondatorii Eurisko - Ionut Dumitrescu si Gabriel Marchivici - se vor retrage, dar conducerea executiva se va pastra. Adrian Capraru, actualul director general, va deveni Chief Operating Officer (COO), Radu Lucianu va fi country manager, iar ceilalti cinci parteneri vor fi sefi de departamente in noua structura a companiei.

In aceste zile s-a finalizat si tranzactia de vanzare a unei alte firme de servicii imobiliare - fondata de fosta echipa CBRE Romania - Cornerstone International. Aceasta a fost achizitionata de Atisreal, divizia de servicii imobiliare a BNP Paribas, pentru o suma necomunicata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cbre-eurisko-ataca-pozitia-colliers-2376647
2376647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.