Catalin Marinescu este noul presedinte ANCOM

Postat la 03 aprilie 2009 150 afişări

Marius Catalin Marinescu a fost numit ieri, 2 aprilie 2009 presedinte al Autoritatii Nationale pentru administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), pentru un mandat de sase ani, prin decretul prezidential nr. 509 din 1 aprilie 2009.

Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta sa desfiinteze Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si sa infiinteze o noua institutie, Ancom, care functioneaza sub control parlamentar, cu o conducere propusa de Guvern si numita de seful statului.

 

Noul presedinte al Ancom, Catalin Marinescu (45 de ani, PD-L), este fostul sef al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, a fost propus in luna martie a acestui an de catre Guvern la conducerea ANCOM, dupa desfiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii(ANC), care a fost condusa de catre Liviu Nistoran.

 

ANCOM, institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si a carei valoare se ridica la sapte miliarde de euro si 8% din Produsul Intern Brut (PIB) a fost infiintata dupa ce Comisia Europeana a avertizat Romania pentru decizia fostului Guvern de a incheia mandatul lui Liviu Nistoran si de a restructura institutia.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/catalin-marinescu-este-noul-presedinte-ancom-4143740
4143740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.