Cargill vinde două silozuri către Soufflet Agro România

Autor: Ioana Mihai Postat la 19 iunie 2012 162 afişări

Cargill vinde către subsidiara din România a Soufflet Agro două silozuri, plasate în zona de est a României, la Brăila şi Ţăndărei, conform unui comunicat de presă.

Silozul diun Brăila are o capacitate de 25.000 de tone şi are avantajul de a fi plasat la Dunăre; cel din Ţăndărei are o capacitate de stocare de 23.000 de tone. Cele două spaţii de depozitare au fost construite în urmă cu circa 80 de ani şi au fost extinse în 1979. Cei 29 de angajaţi ai silozurilor vor fi integraţi în echipa Soufflet Group, conform prevederilor contractului de vânzare.

Cumpărătorul îşi creşte astfel capacitatea de stocare de pe piaţa românească, fiind chiar de o importanţă strategică pentru aceasta. Soufflet este cea mai mare companie privată ce colectează cereale în Franţa (3,6 milioane de tone pe an), iar peste hotare colectează încă un milion de tone de cereale în fiecare an. Grupul este un jucător important pe piaţa de malţ, având 42 de astfle de fabrici (dintre care una la Buzău) şi este, în plus, una dintre cele mai importante companii europene în domeniul morăritului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cargill-vinde-doua-silozuri-catre-soufflet-agro-romania-9760992
9760992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.