Campioanele Bursei in recesiunea din 2009. Ce actiuni au fost mai profitabile

Postat la 15 iulie 2010 13 afişări

Dupa scaderea puternica din 2008, anul trecut majoritatea actiunilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat cresteri de preturi, unele fiind chiar extrem de profitabile pentru investitori.

Furnizorul de servicii si echipamente pentru piata de petrol si gaze Condmag (COMI) se situeaza pe primul loc in topul performantelor bursiere realizat de compania de consultanta Contrast Management Consulting. Cu o crestere de 56% a cifrei de afaceri, Condmag a urcat de pe locul 29 in 2008 pe primul loc anul trecut, obtinand 81,5 puncte in topul mentionat. Randamentul actiunilor pe parcursul lui 2009 a fost de peste 230%, inferior insa celei de-a doua clasate, compania greceasca producatoare de profile din aluminiu Alumil (ALU), cu peste 250%. Pe locurile urmatoare ale clasamentului se situeaza societatea Prospectiuni (PRSN), controlata de omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender, producatorul de medicamente Biofarm (BIO), dar si compania de stat Transgaz (TGN) si producatorul de avioane Aerostar Bacau (ARS).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
recesiune,
evolutie,
actiuni,
profit,
BVB
/actualitate/afaceri/campioanele-bursei-in-recesiunea-din-2009-ce-actiuni-au-fost-mai-profitabile-6559976
6559976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.