Bulgarii ii roaga pe nemti sa nu-i mai compare cu Romania

Postat la 27 ianuarie 2010 13 afişări

Bulgaria ar trebui sa fie evaluata pe baza meritelor proprii, si nu comparata cu statele vecine, cum ar fi Grecia sau Romania.

Aceasta a fost solicitarea facuta in urma cu doua zile de premierul bulgar Boiko Borisov catre cancelarul german Angela Merkel. Declaratiile la adresa Romaniei, citate de Sofia Echo, au fost facute in contextul in care Bulgaria doreste sa adere la zona euro. Solicitarea de trecere la euro va fi evaluata de Comisia Europeana si de Banca Centrala Europeana, si nu de state comunitare, a spus Merkel. Cancelarul german l-a asigurat pe premierul de la Sofia ca tara sa va beneficia de o evaluare corecta, bazata pe realizarile individuale, a solicitarii de aderare la spatiul Schengen. "Nu ar fi corect ca un grup de state sa fie considerat ca un intreg", a spus Angela Merkel.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bulgarii-ii-roaga-pe-nemti-sa-nu-i-mai-compare-cu-romania-5448211
5448211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.