Britanicii de la Aviva se gandesc sa plece din Romania

Postat la 07 iulie 2011 15 afişări

Grupul britanic Aviva cauta cumparator pentru compania locala de asigurari de viata, dupa ce Romania nu a fost trecuta pe lista pietelor strategice spre care puternicul asigurator international intentioneaza sa-si canalizeze atentia, sustin surse de pe piata, scrie ZF in editia de joi.

Oficialii Aviva Europe au confirmat pentru ZF existenta unei liste cu sapte piete strategice, precizand ca printre acestea nu se numara Romania, Cehia si Ungaria. Ei afirma insa ca orice discutie privind vanzarea este prematura. "Aviva doreste sa-si consolideze pozitia pe pietele externe si isi va focusa efortul pe acele piete unde considera ca poate obtine profit de cel putin 100 mil. dolari, o rentabilitate a capitalului de cel putin 12% sau unde companiile au potential de a ajunge la o valoare de piata de 1 mld. dolari", a spus Geraldine Kennedy, director de comunicare al Aviva Europe. Desi au venit in Romania in 2000 ca una dintre cele mai puternice companii internationale din domeniu, britanicii nu au reusit sa gaseasca reteta de management pentru a se impune local. Au mers pe varianta cresterii organice, insa solutiile de marketing folosite nu le-au permis sa urce in top 3.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
aviva,
plecare,
romania,
afaceri
/actualitate/afaceri/britanicii-de-la-aviva-se-gandesc-sa-plece-din-romania-8454233
8454233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.