Berarii Romaniei: Piata berii a crescut cu 4,1% in 2008

Postat la 11 martie 2009 56 afişări

Piata berii a crescut anul trecut cu 4,1%, sub nivelul raportat in 2007, de peste 8%, a anuntat Asociatia “Berarii Romaniei”.

Vanzarile de bere au ajuns anul trecut la 20,2 milioane de hectolitri, cel mai mare avans fiind inregistrat pe segmentul berii la cutie, de 25% comparativ cu 2007. “Cu toate acestea, segmentul berii in ambalaj de plastic isi mentine pozitia de lider in preferintele consumatorilor, cu o pondere de 46,5%, urmat de sticla, cu o pondere de 37,5%”, se precizeaza in comunicatul emis.

“Anul trecut, piata berii a avut un trend ascendent, Romania situandu-se printre primele zece tari din Europa ca nivel al consumului, cu 93 de litri de bere pe cap de locuitor”, a declarat Shachar Shaine, presedintele asociatiei si totodata presedintele producatorului de bere United Romanian Breweries Bereprod (URBB), unul dintre primii patru jucatori pe piata locala.

Conform statisticilor furnizate de Asociatia Berarii Europei, in 2006, un ceh consuma 160 de litri de bere pe an, un german 116, un englez 92, iar un belgian sau un finlandez 98 de litri. Valoarea pietei de profil este evaluata la 1,6-1,7 milioane de euro pentru un pret mediu de 0,8-0,9 euro pentru un litru de bere.

Principalii jucatori de pe piata berii sunt Heineken, InBev, Ursus si URBB, carora li se alatura alti producatori locali independenti European Drinks, Bermas, Martens si Albrau.

Cititi aici mai multe detalii despre piata berii, dar si despre cea mai recenta tranzactie din domeniu.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/berarii-romaniei-piata-berii-a-crescut-cu-4-1-in-2008-4039951
4039951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.