Avocatii se pregatesc de impact

Postat la 06 martie 2009 16 afişări

Dupa valul de negocieri de la Londra si dupa decizia unelor firme, printre care si Clifford Chance (cea mai mare casa de avocatura din lume, dupa venituri) sa stranga bani de la parteneri pentru a-si face rezerve de lichiditate, avocatura locala asteapta ca problemele sa ajunga si in Romania.

Ioana Racoti, partener al Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) anticipeaza masuri similare si in casele de avocatura din Romania, desi nicio firma nu a comunicat acest lucru pana in acest moment.

Totusi, avocatul gaseste si cateva argumente pentru care afacerile avocatiale locale sunt mai ferite de probleme decat pietele mature din Vest. “Un aspect care nu trebuie neglijat, si care diferentiaza comportamentul pe timp de criza al unei firme de dimensiuni mici si medii, comparativ cu cel al marilor firme internationale, este disponibilitatea partenerilor firmelor mici de a pastra echipele chiar si cu consecinta obtinerii unor profituri mai mici”, spune Racoti.

Aflati aici motivele pentru care avocatii si firmele de avocatura locale sunt oarecum la adapost in fata crizei economice.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/avocatii-se-pregatesc-de-impact-4027067
4027067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.