Aurul scade la minimul anului

Postat la 15 august 2008 10 afişări

Cotatia aurului a scazut sub 800 de dolari (537 euro) pe uncie (28,35 grame), cea mai mare scadere din acest an, in timp ce dolarul a crescut in aceasta luna cu 5,3 procente fata de euro.

Aurul a fost cotat la Londra la 776.90 de dolari pe uncie, inregistrand o scadere de 3,6%. Este prima data din decembrie 2007 cand aurul atinge acest nivel, cu 24,5 procente sub recordul inregistrat in martie, de 1.030.80 de dolari/uncie.

Argintul a inregistrat o scadere si mai mare, de 12%, cea mai mare din iunie 2006.

Declinul vine pe fondul micsorarii cererii de metale pretioase, dupa ce preturile au atins niveluri de peste 900 de dolari uncia de aur, sustin analistii.

In acest timp, cresterea dolarului a facut ca metalele pretioase sa fie mai costisitor de achizitionat cu alta moneda, cum ar fi euro sau lira sterlina. Evolutia aurului este "strans legata de dolar probabil pentru ca se astepta mai multe scaderi ale valorii contabile a activelor unor banci europene", a declarat Charles Downsett, directorul departamentului de tranzactii cu metale pretioase al ABN Amro Holding NV, intr-un interviu telefonic pentru bloomberg.com. " Am putea vedea aurul scazand pana la 750 de dolari pe uncie", a adaugat Downsett.

Cotatia aurului si-ar putea reveni incepand cu 2010 odata cu cresterea cererii, in timp ce dolarul va pierde din nou teren in fata de euro, spune Citigroup Inc. pentru acelasi site.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/aurul-scade-la-minimul-anului-2927324
2927324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.