ANIS: 15 expozanti romani la CeBIT 2009

Postat la 25 februarie 2009 14 afişări

Anul acesta, in cadrul standului national RomaniaIT de la targul IT&C CeBIT vor fi prezenti 15 furnizori de servicii IT si dezvoltatori software, in scadere comparativ cu 2008, cand peste 30 de companii romanesti au avut standuri la aceasta expozitie.

Tematicile principale ale prezentei romanesti din acest an la CeBIT sunt aplicatiile integrate de management si gestiune, dar si serviciile de outsourcing in domeniul programarii, dezvoltarii si designului web. Companiile romanesti de software si servicii vor prezenta aplicatii care cresc eficienta diverselor sectoare economice – de la serviciile turistice, pana la industria bancara si serviciile financiare, solutii de gestiune a relatiei cu clientii (CRM) si de gestiune completa a afacerilor (ERP) pentru companii mici si mijlocii, aplicatii de comert electronic si aplicatii mobile pentru telefoane, PDA-uri sau sisteme de navigatie.

“Industria IT romaneasca ofera servicii si produse software inovatoare si Romania continua sa fie considerata o locatie high-tech de calibru”, este de parere Valerica Dragomir, director executiv al ANIS – Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii. Astfel, sectorul IT&C din Romania este, potrivit ANIS, unul atractiv pentru parteneri si investitori vest-europeni. “Decizia de a alege Romania ca destinatie pentru localizarea unor proiecte este motivata de o serie de criterii, printre care costurile operationale reduse, numarul mare de specialisti, orientarea generala a societatii romanesti catre utilizarea tehnologiei, dar si similaritatea culturala si gradul crescut de utilizare a limbilor straine”, explica Dragomir.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANIS,
CeBIT,
IT&C,
expozanti
/actualitate/afaceri/anis-15-expozanti-romani-la-cebit-2009-3997173
3997173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.