ANC lanseaza licitatia pentru serviciul universal de informatii despre abonati

Postat la 10 martie 2009 12 afişări

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a anuntat astazi lansarea licitatiei deschise pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal, care vor realiza un serviciu de informatii despre abonatii de telecomunicatii si un registru al acestora.

Mai precis, ANC a lansat doua proceduri de licitatie – una prin care va fi desemnat furnizorul de serviciu universal care va pune la dispozitia consumatorilor un serviciu de informatii despre abonatii telecom, iar cealalta pentru desemnarea furnizorului care va pune la dispozitia consumatorilor registrul online al abonatilor. Furnizorii interesati au posibilitatea sa participe la licitatie numai pentru unul dintre cele doua servicii, desi ANC nu exclude posibilitatea desemnarii aceluiasi furnizor pentru ambele.

Cele doua servicii vor contine informatii cu privire la numerele de telefon si datele cu caracter personal ale tuturor abonatilor serviciilor de telefonie destinate publicului.  Depunerea ofertelor se poate face pana pe 29 aprilie, desemnarea castigatorilor urmand sa aiba loc pana la 30 mai. In urma licitatiei, serviciile vor fi lansate la finalul lunii octombrie din acest an.

“La 7 ani de la liberalizarea completa a pietei de telefonie din Romania, cu aproximativ 50 de furnizori de telefonie pe aceasta piata, demaram crearea cartii universale de telefon a Romaniei”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANC.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANC,
licitatie,
telecom,
abonati
/actualitate/afaceri/anc-lanseaza-licitatia-pentru-serviciul-universal-de-informatii-despre-abonati-4037088
4037088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.