Analisti: BNR va taia maine inca 0,5 puncte din dobanda cheie

Postat la 02 februarie 2010 45 afişări

Consiliul de Administratie al BNR va reduce, miercuri, pentru a doua oara de la inceputul anului, cu 0,5 puncte procentuale, rata dobanzii de politica monetara, de la 7,5% la 7%, ca urmare a performantei bune in procesul de dezinflatie si pentru stimularea creditarii, apreciaza analistii.

Opinie diferita fata de restul analistilor in privinta reducerii dobanzii de politica monetara au analistii ING Bank Romania, singurii care anticipeaza o reducere cu 0,75 puncte procentuale, la 6,75% pe an, nivel care ar reprezenta minimul istoric al ratei bancii centrale. O dobanda de 7% pe an a mai fost aplicata in perioada iunie- noiembrie 2007.

"Avand in vedere nivelul inalt al dobanzii reale, o reducere de 75 puncte de baza este mai potrivita pentru a atinge un nivel mai jos al ratei reale. O reducere de numai 50 de puncte de baza ar mentine nivelul actual al dobanzii reale, sau chiar l-ar mari, daca avem in vedere ca previziunile bancii centrale privind evolutia inflatiei sunt mult mai optimiste decat ale noastre", a comentat economistul sef al ING, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/analisti-bnr-va-taia-maine-inca-0-5-puncte-din-dobanda-cheie-5467908
5467908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.