Afacerile Allianz-Tiriac au scazut in primul trimestru

Postat la 11 mai 2009 14 afişări

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie de asigurari de pe piata locala, a incheiat primul trimestru cu o scadere de 4,5% a primelor brute subscrise, care au ajuns la valoarea de 351,3 milioane de lei.

Desi pe segmentul asigurarilor generale afacerile au scazut cu 5,4%, asigurarile de viata au avut o cre[tere de 7,4% fata de primul trimestru al anului trecut. Acestea au ajuns la nivelul de 27,8 milioane de lei, cresterea fiind sustinuta de evolutia vanzarilor de produse de asigurari de viata traditionale (polite simple de viata cu acoperirea riscului de deces, respectiv polite de asigurare mixta de viata cu capitalizare, pentru care asiguratorul garanteaza realizarea unui randament investitional minim).

Clasa de asigurari auto, care detin ponderea principala in portofoliul non-viata al Allianz-Tiriac, au evoulat diferit: pe segmentul CASCO, a fost inregistrata o scadere de 2,2 procente a veniturilor din prime, in timp ce subscrierile de polite RCA obligatorie au crescut cu 1,4%, pana la 68,7 milioane de lei, in primele trei luni din 2009.

Stoparea dezvoltarii parcurilor auto genereaza, pe de o parte, o reducere a cererii de polite noi CASCO. In acelasi timp, insa, denuntarea unui numar din ce in ce mai mare de contracte de leasing determina rezilierea inainte de scadenta a politelor de asigurare de avarii si furt corespunzatoare.

Reprezentantii companiei apreciaza ca volumul afacerilor a urmat tendinta generala a pietei de asigurari, care, si in perioada urmatoare, va evidentia o contractie a veniturilor din prime brute subscrise.

In ceea ce priveste rezultatul preliminar al operatiunilor derulate de Allianz-Tiriac in T1 din 2009, acesta a evidentiat un profit operational agregat de 5,2 milioane de lei. Defalcat, profitul operational trimestrial s-a cifrat la 3,1 milioane de lei pe segmentul asigurarilor generale, respectiv 2,1 milioane de lei, pe segmentul asigurarilor de viata.

"La fel ca intreaga piata a asigurarilor, resimtim efectele crizei, insa suportam mult mai bine presiunile generate de deterioararea conditiilor din piata", a comentat Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/afacerile-allianz-tiriac-au-scazut-in-primul-trimestru-4340710
4340710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.