Afacerile A&D Pharma au crescut cu 28% in 2007

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

Grupul A&D Pharma se asteapta la o cifra de afaceri consolidata de 425 de milioane de euro in 2007, cu 28% mai mare decat in 2006, potrivit rezultatelor preliminate anuntate astazi de companie.

A&D Pharma, care reuneste cel mai mare distribuitor de medicamente (Mediplus) si cel mai important lant de farmacii (Sensiblu) din Romania, se asteapta sa raporteze un EBITDA in concordanta cu estimarea pentru anul anterior. Potrivit companiei, profitabilitatea a fost afectata negativ de deprecierea monedei nationale, cresterea costurilor centrale (headquarter costs) si reevaluarea riscurilor corporatiste.

Pentru 2007, grupul estimeaza o crestere sustinuta a cifrelor de afaceri in ambele sale divizii operationale. Mediplus se asteapta sa raporteze o crestere a cifrei de afaceri anuale de 26% de la 287,6 milioane euro in 2006 la 363 milioane euro in 2007. Sensiblu preconizeaza raportara unei cifre de afaceri anuale de 36% de la 89,8 milioane euro in 2006 la 122 milioane euro in 2007. Aceste cifre de afaceri neconsolidate si neauditate ale diviziilor includ vanzarile inter-companii in valoare de aproximativ 60 milioane euro de la Mediplus catre Sensiblu.

A&D Pharma a mai anuntat ca, potrivit datelor Cegedim, piata farmaceutica din Romania a crescut anul trecut cu 17,35%, pana la 1,824 milioane de euro.

In prezent, Mediplus opereaza o retea logistica nationala care cuprinde 12 depozite distribuind un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse catre mai mult de 70% din farmaciile din Romania, in timp ce Sensiblu opereaza 221 unitati pe intreg teritoriul Romaniei.

"Ramanem increzatori in privinta perspectivelor de crestere a pietei farmaceutice in Europa Centrala si de Est si intentionam sa consolidam pozitia A&D Pharma de lider pe piata farmaceutica din Romania. Ne concentram pe extinderea internationala a afacerii atat prin operatiuni dezvoltate de le zero, cat si prin achizitii in regiune, si investim in extinderea structurii noastre corporatiste pentru a facilita dezvoltarea si dimensionarea operatiunilor noastre", a declarat Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/afacerile-a-d-pharma-au-crescut-cu-28-in-2007-2376602
2376602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.