Aeroportul Otopeni, punct-cheie pentru firmele de curierat

Postat la 03 iunie 2010 517 afişări

Greii de pe piata de curierat se instaleaza tot mai puternic in piata romaneasca. UPS inaugureaza un nou centru regional, cu o suprafata de 2.500 de metri patrati, aflat in apropierea Aeroportului Otopeni, Bucuresti, in care se desfasoara operatiuni aeriene, expediere de marfuri grele, sortare, depozitare, logistica si distributie.

Noul centru, aflat in incinta Aeroportului International Henri Coanda (Otopeni), inlocuieste trei foste facilitati UPS din Bucuresti, sporind astfel capacitatea de procesare si asigurand clientilor din Romania servicii de cea mai inalta calitate, in prezent si pe viitor.

Centrul din Otopeni va deservi 60% din teritoriul Romaniei, cu 24 vehicule UPS de curierat care numai ele deservesc zilnic zona metropolitana Bucuresti. In acelasi timp, capacitatea maxima de sortare depaseste 4.000 de colete pe ora - de patru ori mai mult decat capacitatea anterioara a UPS in aceasta zona.

Astfel, coletele care intra in tara prin centrul UPS din Otopeni pot fi sortate acum cu o ora mai devreme, ceea ce inseamna livrari mai rapide catre Bucuresti si mai mult timp disponibil pentru preluari. De asemenea, clientii aflati in anumite zone din partea de nord a capitalei vor beneficia si de prelungirea intervalului orar de preluare. In acelasi timp, serviciile de logistica si distributie oferite de UPS Supply Chain Solutions se imbunatatesc.

"Romania este una dintre cele mai mari si mai dinamice piete din Europa de Est, iar acest nou centru dovedeste importanta rolului sau pentru UPS," a declarat Michael Mavropoulos, General Manager, UPS Greece, Balkans & Mediterranean. "Avem mari sperante privind dezvoltarea activitatii noastre de aici, iar aceasta investitie face parte dintr-o strategie pe termen lung, prin care vrem sa ne asiguram ca UPS raspunde cererii tot mai mari de pe piata din Romania, pentru servicii eficiente si sigure de curierat si expediere marfuri."

UPS a intrat pe piata din Romania in 1990, prin intermediul contractorului de servicii autorizat Romtrans, iar din 2000 prin Trans Courier Service, o companie a Romtrans, achizitionata de UPS in 2008. In prezent, UPS are 136 de angajati in Romania si opereaza zilnic un zbor dedicat intre Otopeni si principalul sau centru aerian european din Koln, Germania, asigurand astfel o conexiune eficienta intre clientii romani si restul Europei si al lumii.

Pe piata romaneasca mai activeaza, printre altele, firmele de curierat Asesoft, GeoPost si DHL. 2008 a fost anul schimbarilor in actionariatul companiilor de curierat: in mai putin de o luna, cele patru firme au anuntat proprietari noi, in urma unor tranzactii estimate la peste 70 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
curierat,
UPS,
centru,
Otopeni,
aeroport
/actualitate/afaceri/aeroportul-otopeni-punct-cheie-pentru-firmele-de-curierat-6265713
6265713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.