Aegon lanseaza Aegon Asigurari de Viata

Postat la 31 martie 2009 13 afişări

Aegon, compania olandeza de servicii financiare, a lansat oficial noua divizie de asigurari de viata in romania, extinzand operatiunile financiare in europa Centrala si de Est.

Noua companie de asigurari de viata va opera alaturi de cea de pensii private a grupului Aegon in Romania, care a fost lansata in 2007, in parteneriat cu banca Transilvania. Aegon este, in prezent, in procesul de achiztionare a pachetului de 50%, detinut de Banca Transilvania in compania de pensii private. Aegon considera Europa Centrala si de Est drept o piata importanta pentru cresterea viitoare a afacerii companiei. In ultimii ani, compania olandeza si-a extins operatiunile in regiune si in prezent opereaza in sase tari: Ungaria, Cehia, Slovacia, Romania, Polonia si Turcia.

"Romania este una din tarile cu cel mai mare potential din regiune. Rata de penetrare pentru produsele de asigurare de viata, in romania, este de doar 0,37%, fata de 1,2% in Polonia si 1,1%, in Ungaria", spune Gabor Kepecs, directorul general Aegon europa Centrala si de Est si membru in Consiliul de Administratie Aegon. Pana acum, grupul olandez a investit 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor din Romania si va continua sa aloce fonduri, in functie de evolutia pietelor de asigurari si pensii si stabilitatea legislatiei.

In privinta diviziei nou lansate, Silvia Sirb, directorul general Aegon Asigurari de Viata, spune ca principalul obiectiv este de a ajunge printre primii cinci jucatori din piata, pana in 2013. Deocamdata, portofoliul de produse al companiei are sase tipuri d epolite, grupate in asigurari de risc, cu componenta de economisire si unit-linked. "Pana acum, am vandut aproximativ 300 de polite, jumatate pentru produse de tip unit-linked si jumatate pentru produse garantate", spune Silvia Sirb.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/aegon-lanseaza-aegon-asigurari-de-viata-4121176
4121176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.