Actiunile Gabriel Resources ating maximul anului, dupa ce Ministerul Culturii a dat verde pentru Rosia Montana

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 iulie 2011 59 afişări

Actiunile companiei canadiene de investitii miniere Gabriel Resources au crescut cu peste 10%, la 8,15 dolari/actiune la bursa din Toronto, atingand pretul maxim al anului, conform unui anunt postat pe site-ul bursei.

Actiunile au crescut de la 7,32 dolari la inchiderea de miercuri pana la un maxim de 8,65 in cursul zilei de joi, depasind astfel recordul precedent al ultimelor 52 de saptamani, de 8,6 dolari, spre a inchide ulterior sedinta la un pret de 8 dolari.

Cresterea cotatiilor a avut loc dupa ce Ministerul Culturii si al Patrimoniului National a emis, joi, certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru o parte din masivul Carnic, ceea ce deschide calea pentru continuarea proiectului exploatarii miniere Rosia Montana.

Gabriel Resources a afirmat ca va continua sa colaboreze cu guvernul Romaniei "pentru a asigura ca proiectul este conform pe deplin cu legile Romaniei si ale Uniunii Europene", precizeaza compania. Gabriel va face noi precizari privind progresele in obtinerea autorizatiilor de continuare a proiectului atunci cand isi va anunta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru, in jurul datei de 3 august.

Conform unui comunicat al Ministerului Culturii citat de agentia MEDIAFAX, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Alba a emis certificatul pe baza hotararii din 12 iulie a Comisiei Nationale de Arheologie privind aprobarea raportului de cercetare arheologica preventiva "Masivul Carnic, Rosia Montana, Romania - proiectul minier Rosia Montana". "Acesta este primul pas necesar in procesul de a asigura salvarea, conservarea si valorificarea mostenirii arheologice si arhitectonice de la Rosia Montana", se spune in comunicat, precizandu-se ca ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a initiat un plan de actiune care sa asigure conservarea celor mai importante situri arheologice si monumente arhitectonice.

Gabriel Resources a avut pierderi de 22,7 milioane de dolari canadieni (16,9 milioane de euro) anul trecut, cauzate de un rezultat negativ de 15,9 milioane de dolari canadieni (11,8 milioane de euro) din evolutia cursului de schimb. Compania canadiana detine 80,4% din capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, in timp ce statul roman detine 19,3% din actiuni, prin Minvest Deva.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/actiunile-gabriel-resources-ating-maximul-anului-dupa-ce-ministerul-culturii-a-dat-verde-pentru-rosia-montana-8497161
8497161
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.