900 milioane euro, comertul cu cereale in 2008

Postat la 21 august 2009 38 afişări

Comertul cu cereale a inregistrat o crestere de 80% anul trecut, comparativ cu 2007, si a totalizat 900 milioane euro, pe fondul dublarii preturilor din piata.

Alfred C. Toepffer, companie care se ocupa cu comercializarea cerealelor, a inregistrat afaceri de 332 milioane euro in 2008, duble comparativ cu rezultatele raportate in 2007. Comerciantul a depasit incasarile unor jucatori mult mai vizibil in economie, precum Ursus Breweries, Cosmote sau Mercedes Benz.

Este urmat la mica distanta de Cargill, companie care a reusit deasemenea sa isi dubleze afacerile intr-un singur an, de la 157 milioane euro la 307 milioane euro.

Pe masura ce comertul cu cereale isi dubleaza valoarea de la an la an, producatorii agricoli abia reusesc sa obtina profituri. Producatorii de cereale au obtinut anul trecut 750 milioane euro, cu 20% mai mici decat veniturile comerciantilor. Situatia poate fi explicata prin preturile mici cu care producatori si-au vandut recolta, pentru a obtine lichiditatile necesare reinceperii unui nou ciclu de productie.

Cei mai mari comercianti agricoli sunt Alfred C. Toepffer, Cargill, Glencoreprotein, Agricover si Pioneer Hi Bred Seeds.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
cereale,
cargill,
agricover
/actualitate/afaceri/900-milioane-euro-comertul-cu-cereale-in-2008-4791229
4791229
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.