65 milioane de euro pentru modernizarea spitalului Coltea

Postat la 20 mai 2010 81 afişări

Spitalul Clinic Coltea a inaugurat al doilea centru de radioterapie oncologica din tara, dotat cu doua noi acceleratoare lineare care reprezinta cele mai performante echipamente de radioterapie instalate in Romania. Investitia pentru reabilitarea unitatii se ridica la circa 65 de milioane de euro.

Cu ajutorul acestei investitii, finantate in totalitate de Ministerul Sanatatii, sute de pacienti cu afectiuni maligne vor putea sa fie preluati pentru tratament radioterapeutic de specialitate, decongestionand astfel fluxul mare de pacienti din acest domeniu din Bucuresti si chiar si din tara. Pana in prezent radioterapia cu accelerator linear putea fi efectuata in Bucuresti doar la Institutul Oncologic Prof. Dr. Trestioreanu Bucuresti din soseaua Fundeni, unde functioneaza doua acceleratoare tot marca Siemens.

Proiectul este unic in Romania atat prin dimensiunea istorica a ansamblului Coltea, cat si prin derularea lucrarilor de renovare, reconstructie si reechipare printr-un proiect la cheie realizat de catre Siemens in calitate de contractor general.

In prezent, unitatea spitaliceasca detine 315 paturi si are circa 400 de angajati.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/65-milioane-de-euro-pentru-modernizarea-spitalului-coltea-6139582
6139582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.